Minimale bestelbedrag 20,-
Geschiedenis van KING pepermunt

Geschiedenis van KING pepermunt

Geschiedenis van KING pepermunt

KING pepermunt

Een ander bekend Nederlands pepermuntmerk is KING. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, heeft dit merk niets met het koningshuis te maken.

Dit pepermunt werd vanaf 1902 op de markt gebracht door het in Sneek gevestigde suikerwerkbedrijf Tonnema. Eerst naamloos; vanaf 1922 onder de naam KING, een afkorting van Kwaliteit In Niets Geëvenaard. De familie De Vries, drijvende kracht achter Tonnema, wist snoepend Nederland overigens ook warm te krijgen voor snoepmerk Rang.

Medicinaal
Op de pepermuntrollen van King was tot enkele jaren geleden nog een afbeelding van apotheker en chemicus Paul François van Hamel Roos te vinden.

Deze arts onderzocht in de beginjaren van het pepermuntmerk de kwaliteit van het snoepgoed, dat destijds vooral populair was vanwege de medicinale werking. Voor de pepermunt werd dan ook vaak geadverteerd als “opwekkend” en “verkwikkend” medicijn.

De beeltenis van de dokter moest de pepermunt extra status geven. Om de zoveel tijd testte hij de pepermunt in zijn laboratorium aan de Keizersgracht in Amsterdam.

KING Atlas
Het pepermuntmerk bracht vanaf halverwege de jaren dertig ook een eigen atlas uit, de KING Atlas. Deze kreeg men gratis toegestuurd wanneer men een paar wikkels pepermunt opstuurde.

De eerste werd samengesteld door oud-lector geografie G.J. de Vries en het omslag werd ontworpen door Jan Lavies. In 1996 verscheen de KING Atlas voor het laatst.

Pepermunt-merk KING is tegenwoordig in handen van het Zweedse bedrijf Cloetta.