Minimale bestelbedrag € 25,-
Groen symbool met een letter V en een blad.

Vegan snoep: wat betekent het en waar let je op?

Vegan snoep: wat betekent het en waar let je op?

Vegan snoep bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dat klinkt eenvoudig, maar een snoepje zonder gelatine is niet automatisch vegan. Ook andere bestanddelen en gebruikte hulpstoffen kunnen van belang zijn.

Kijk verder dan gelatine

Gelatine wordt gemaakt uit dierlijk collageen. Bij een vegan keuze kijk je daarnaast bijvoorbeeld naar melkbestanddelen, honing en dierlijke kleur- of glansmiddelen. Niet bij ieder ingrediënt is de oorsprong direct duidelijk. Een veganvermelding of bevestiging van de fabrikant helpt dan verder.

Vegan is geen allergenengarantie

Een vegan product kan een waarschuwing voor mogelijke melksporen dragen. Het kan ook andere allergenen bevatten, zoals noten of soja. ‘Vegan’ betekent daarom niet automatisch geschikt voor iedere voedselallergie.

Kies het exacte product

Recepten en uitvoeringen kunnen verschillen. Controleer de actuele productinformatie van het snoep dat je wilt bestellen. Bij CandyMixMatch kun je producten met een veganvermelding ontdekken. Zie je tegenstrijdige gegevens of mis je informatie? Vraag het ons, zodat je niet op basis van een aanname hoeft te kiezen.

Bekijk het actuele assortiment

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.